Voor de locatie van tennispark OverdeSchie wordt momenteel in samen­werking met de gemeente een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar woningbouw. Het participatietraject, als onderdeel van de haal­baar­heids­studie, start online op 8 februari aanstaande. Woont u in de omgeving van de locatie, bent u geïnteresseerd om hier in de toekomst te wonen of bent u op een andere manier bij de locatie betrokken? En, bent u bereid om mee te denken hoe het woningbouw­plan het beste kan worden ingepast? Dan is dit hét moment om uw mening en ideeën in te brengen over woning­bouw op deze locatie! In dit nieuws­bericht leest u hoe u online kunt deel­nemen en hoe u zich kunt aanmelden voor de eerste bijeenkomst.

Start participatietraject
Vanaf aanstaande maandag start de mogelijkheid om mee te denken over woningbouw op de locatie van tennispark OverdeSchie. Op de website kunt u vanaf dat moment een idee indienen en deel­nemen aan de enquête over diverse thema’s.

Heeft u een vraag?  Op de website zijn antwoorden op veel vragen opgenomen. Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan eenvoudig online via het contact­formulier.

Uitnodiging voor de eerste Participatiebijeenkomst
Gedurende het traject worden er ook twee bijeenkomsten georganiseerd. Op woensdagavond 17 februari kunt u deelnemen aan de eerste participatie­bijeenkomst. Deze bijeen­komst zal in verband met corona­maatregelen online plaatsvinden. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt de werkwijze van de haalbaarheids­studie en het participatie­traject toegelicht. Ook delen we een tussentijds beeld van de online enquête.

Aanmelden voor de bijeenkomst regelt u vanaf maandag eenvoudig via uw account. Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek naast de gezamenlijke bijeenkomsten? Ook dat kunt u, na het aanmaken van uw account, dan kenbaar maken.

Is het participatieproces ook bedoeld om kenbaar te maken dat ik het tennispark graag wil behouden? Of om mijn ideeën over alternatieve plannen te delen?
Uiteraard hebben wij begrip voor uw standpunt, maar de participatie­bijeenkomsten zijn bedoeld om inhoudelijk met elkaar van gedachten te wisselen over de concrete invulling van het woning­bouwplan. Indien u uw mening over het verdwijnen van de tennisbaan kenbaar wilt maken, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Rotterdam of via onze website een bericht achterlaten. Wij zorgen dat uw bericht bij het juiste aanspreekpunt binnen de gemeente terechtkomt.

Welke status heeft het Woningbouwplan?
Op dit moment is er nog geen uitgewerkt woningbouwplan. Voor de locatie van tennispark OverdeSchie wordt momenteel met medewerking van de gemeente een haalbaar­heids­studie uitgevoerd naar woning­bouw. Dit is een onderzoek waaruit moet blijken of woningbouw op deze locatie realiseerbaar is en welke rand­voor­waarden daarbij horen.

Maak maandag uw account aan
Voor het deelnemen aan de enquête, het aanmelden voor de bijeenkomsten of het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek, heeft u een account nodig. Dit kan vanaf aanstaande maandag, 8 februari al. Het aanmaken van uw persoonlijke account is snel geregeld; na het invullen van enkele gegevens kunt u het account direct gebruiken.

Hartelijke groet,
Team Participatie Park OverdeSchie Rotterdam